Протест

Версиите за показния разстрел

Рейтинг:
0 0
Свидетели твърдят, че Николай Николов не е познавал убиеца си - питал го: "Какво искате от мен"

Полицията продължава да издирва извършителя на жестокото убийство на 38-годишния Николай Найденов. Работи се по няколко версии. Разследващите проверяват и бизнес отношенията на жертвата, като не изключва и подобен мотив за убийството.

През последните години Найденов се е занимавал с поддръжка и сервиз на компютри. През април тази година регистрира фирма "Ник АйТи" . Семейството му се занимава и с имоти. Сестрата на показно убития мъж, Даниела е брокер на имоти, а на името на баща му Васил Найденов се води фирма "Веда Корект" - една от най-големите за недвижима собственост.

Съседи на Николай и близките му обаче са категорични, че семейство Найденови не са заможни и недоумяват каква би могла да бъде причината за жестокото посегателство. Описват ги като тихи и приятни хора.

Полицията проверява бизнес контактите на Николай и дали убийството е било планирано предварително. Версията за конфликт свързан с паркомясто става все по-малко вероятна.

Предполага се, че Николай не е познавал екзекутора си. Това се потвърждава от думите на свидетел на жестокото убийство, според който секунди преди Николай да падне облян в кръв на земята се обърнал към убиеца си с думите - "Какво искате от мен".

"По първоначални данни явно е имало някакво спречкване или противоречие с някакво неизвестно лице. Какви са мотивите оттук нататък - ще се изяснява в разследването. Със сигурност ще се изследват всички версии, които имат отношение към дейността на лицето, което е простреляно и към обкръжението, всички взаимоотношения", посочва главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Николай Найденов беше застрелян показно вчера вечерта в столичния кв. "Крива река", където под наем се е помещавал негови компютърен сервиз. Мъжът е семеен с две дъщери на 10 и 12 години.

Всяка година нови 40 000 случаи на онкоболни
Всяка година между 35 000 и 40 000 са новите случаи на онкоболни в страната. За част от тях...
КТБ е в ръцете на политиците
Решението за съдбата на КТБ е изцяло политическо. В тази ситуация БСП видя шанс да атакува ГЕРБ, а...
АБВ: Ще подкрепим само коалиция ГЕРБ-БСП
АБВ би подкрепила коалиция на Националното съгласие, чиито две основни оси са най-големите лява и...
Осъдиха Чеци на доживотен затвор (СНИМКИ + ВИДЕО)
Николай Русинов – Чеци получи присъда от доживотен затвор за убийството на Яна Кръстева в...
КНСБ прогнозира енергийна криза
Енергийна криза и по-скъп ток още от следващата година. Мрачната прогнозата е на експерти и...