Атанаска се страхува от вендета

Рейтинг:
3 1
Тя е ббвинена за жестокото убийство на 8-годишната Александра от Поморие

Обвинената за жестокото убийство на 8-годишната Александра от Поморие Атанаска Георгиева остава за постоянно зад решетките, реши Бургаският окръжен съд. Освен прокуратурата, защитата на Георгиева, както и самата тя, също поискаха да й бъде определена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

"За нас в съдебната зала беше изненада, че Атанаска поиска да остане в ареста. Адвокатът й потвърди мотивите на обвинението и не оспори нито едно от тях. Тя изглеждаше все едно, че е в паралелно измерение. Адвокатът е поискал клиентката му да се лекува в специализирана клиника", каза на живо в "Добро утро, България!" по TV7 репортерът Мария Салабашева.

"Научихме, че е останала без децата си, заради което се е отчуждила и е комуникирала само със сестра си. През годините е натрупала ненавист към състоятелни хора", каза още Салабашева.

Тя е успяла да разговаря със сестрата на Атанаска - Евгения.

"Не виждам защо беше необходимо да ни оплюват и да наричат майка ми травестит. Изказвам дълбоки съболезнования към родителите. Знам какво е - и аз имам деца, но всичко се превърна в махленска свада. Страданието остава за всички. Това е голяма житейска драма. Майка ми е обвинена, че е удушила съпрузите си. Отправят ни се нелепи обвинения. Търсеше се сензация", каза Евгения.

Криминалният психолог Светлана Димитрова каза в студиото, че когато се говори за определен вид тежко престъпление, нещата са много детайлни.

"Няма как да влезем в тях от дистанция. Не е адекватно да се базираме само на разкази, пуснати в публичното пространство. Всичко е възможно", увери психологът. Тя припомни, че психоемоционалното състояние на всеки човек е много динамично.

"То не е константно и не се знае кога какво може да отключи агресия. Необходимо е да се изследва в детайли какво е било поведението. Можем да говорим за психиатрично поведение или състояние на афект, което излиза извън нормата. Това, че иска да остане в ареста, е вид психологична защита", добави психологът.

"Всичко е възможно - дори и версията, че детето е убито, за да се прикрие друго престъпление", коментира Светлана Димитрова.

Областният на София повежда листа на ДПС
Областният управител на Софийска област Емил Иванов (вдясно на снимката) депозира оставка и се...
Освободиха шефа на ДФ "Земеделие"
Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" освободи изпълнителния директор Атанас Добрев. Д-р...
Търсят се 30 хил. лв за Коко
Фондът за лечение на деца отказа да помогне на 10-годишно момче с вродено генетично заболяване на...
Отказваме се от ограда с Турция
Служебният кабинет няма да вземе решение за изграждане на защитна ограда по границата ни с Турция,...
Миньорите от Бабино плашат със стачка
Повече от 100 миньори от рудник Бабино обявиха предупредителна стачка. Работниците отказаха да си...