Надува се нов имотен балон?

Рейтинг:
0 0
Източник: Архив БГНЕС
Имаме сгрешена доходна политика, категоричен е Кольо Парамов

В момента само имотът дава някаква гаранция. Но трябва много да се внимава къде и как се купува, заяви в "Добро утро, България!" по TV7 и NEWS7 финансовият анализатор Кольо Парамов. Той и бившият зам.-министър на финансите Илия Лингорски дадоха инвестиционни съвети на хората, които имат възможност за вложения.

"Сред финансовите анализатори в момента има консенсус, че случаят КТБ е резултат от силна и лоша намеса на държавата. Не мога да съм друг освен лош пророк, защото дори по отношение на имотите, където хората вече заемат позиции, се нагнетява балон по отношение на един актив. Колкото повече пари отиват в имотите и колкото по-малко има необходимост реалната икономика да ползва тези имоти, толкова повече този пазар ще се откъсне от икономическите фундаменти", обясни Лингорски.

"Още през 2009 г. направихме анализ, в който прогнозирахме, че през следващите 65 месеца ще сме в дефлационна спирала. През тези 65 месеца говоря, че имаме сгрешена доходна политика. До края на следващата година ще ни бъде трудно, защото няма "живи" пари, които да отидат за заплати и потребление.

"В България има системен проблем и е много трудно да се инвестират парите поради липсата на капиталов пазар. Държането на пари на спестовен влог в банка е възможно най-лошата инвестиция. На това не трябва да се гледа в инвестиция", добави Илия Лингорски.

По повод публикации в пресата, че 99% от кредитите на КТБ били "лоши", Кольо Парамов беше категоричен, че няма нито един даден лев кредит от КТБ без документи.

Съветите на експертите за инвестиции, чуйте в "Добро утро, България!"

Буря отнесе покрив на бензиностанция в Пловдив
Покривът на бензиностанция рухна заради бурята този следобед в Южна България. За щастие при...
40 хил. евро награда за информация за изчезнал германец
Дават 40 хил. евро награда за информация, която да послужи при откриването на германец, изчезнал в...
"Помен" за "Топлофикация-София"
Нов протест срещу Топлофикация София пред сградата на Столична община събра недоволни днес. След...
Майката на жестоко убитата Ани остава в ареста
Майката на жестоко убитата Ани в Атина остава в ареста. Това стана ясно след 7 часа разпит. Според...
Кабинетът обсъжда казуса TV7
В последния ден квесторите на КТБ от банката са освободили големи имущества и са преправяли...