Бедстват 5 шуменски села

Рейтинг:
0 0
Две момчета се удавиха в дере

В 5 села на шуменската община Никола Козлево беше обявено бедствено положение, заради прелелия язовир "Каравелово". В калните води на дере, превърнало се в язовир край село Цани Гинчево, се удавиха две момчета на 13 и 16 години. Утре - 25 юни, е обявен за ден на траур.

Трети ден без вода са жителите на селата Пет могили и Векилски. Сухият режим се наложил заради авария в помпената станция, която е под вода и няма достъп до нея. Хората в селото се снабдяват с вода чрез водоноски.

С напълно отнесени от пороите улици е село Крива река, а с негодна питейна вода са в Църквица. Пред опасността да бъде залято от река Хърсовска е село Цани Гинчево. Огромното езеро, което е заляло помпената станция се отича в дерето до селото и се е образувал нов микроязовир с огромни размери. Днес багери отваряха дигата за да се отече водата, а не да се отприщи като огромна вълна.

Именно в новопоявилия се водоем снощи деца от селото отишли да плуват. Там са се удавили Георги Георгиев на 13 и Иван Мирославов на 16 години. Първи в калните води влязъл Георги, но започнал да се дави. Иван скочил да го спасява, след което и той започнал да потъва. Днес телата им бяха извадени от професионални водолази от Горна Оряховица. Всички в селото са в шок.

Една година от кончината на митрополит Кирил
Днес се навършва една година от кончината на Варненския митрополит Кирил, който се удави в Черно...
НС разреши такситата да са 15-годишни
Вече ще се возим на 15-годишни таксита, реши Народното събрание, предаде политическият репортер на...
Ветеринари излязоха на протест в София
Ветеринарни лекари от цялата страна излязоха на национален протест в София, организиран от...
Намалява износът на България към ЕС
Износът на стоки от България към страните от Европейския съюз (ЕС) е намалява в края на април,...
Икономист: Правителството да си ходи, губим заради него
Правителството на Пламен Орешарски трябва незабавно да подаде оставка и да остави на служебния...