Екип

Гергана Венкова - репортер TV7:

"Обиколките с екипа на "България без цензура" са едни от най-запомнящите се моменти в кариерата ми на журналист. Още с постъпването ми на работа в TV7 станах част от кампанията, която обиколи стотици градове. Проблемите на малките населени места винаги са ме вълнували. Случайно или не, те заемат и голяма част от темите на моите репортажи. Сред тях са: конфликтът в Катуница; похитителската сага в Сливен, където имах възможността да направя и първото интервю с похитителя Стефан Петров Стефанов от първите му дни в ареста; наводненията в село Бисер; взривовете на Петолъчката; бюлетините в Костинброд; търговията с ромски вот в Сливен; новите схеми за манипулация на изборите във Варна; съмнителните взаимоотношения на местни политици със скандални бизнесмени.

Едно от последните ми разследвания, което предизвика по-остри обществени реакции, е това със скандалния ремонт, който бившият финансов министър Симеон Дянков прави на историческия дворец "Кричим". Едни от най-емоционалните моменти в работата ми са били именно откритите студия на "България без цензура" като например последното в Монтана. Тогава площадът не можа да побере хората, които бяха дошли да потърсят последна помощ за своите проблеми при нас."


Таня Иванова - репортер TV7:

"С телевизионна журналистика се занимавам от 2002 година. От тогава съм и политически репортер. През този период съм проследила всички парламентарни, европейски, местни и президентски избори у нас. Вече почти 12 години следя работата на депутатите в Народното събрание. Българският политически живот, меко казано, ми е интересен. Автор съм на филма "Професия дипломат", който показа разсекретяването на досиетата на посланиците ни в чужбина. "България без цензура" дава шанса да покажем истинския живот и проблемите на обикновения българин. Да се чуе неговата гледна точка за реалната ситуация в страната – извън червените килими и далеч от "триъгълника на властта."


Асен Иванов - репортер TV7:

"От 12 години се занимавам с криминална и разследваща журналистика. Сред най-сериозните ми материали са такива за лихварски групи, секти, проповядващи радикален ислям в България, търговията с антики и произведения на изкуството. Според мен кампания "България без цензура" показа, че никой не чува гласа на българските граждани и те са оставени сами да се борят с корупция, бедност и безработица. Кампанията доказа, че репортерските и юридическите екипи по градовете, освен гласност, могат и да решават конкретни проблеми."


Моника Гаджанова - репортер TV7:

"Журналистката доказа "кражбата" на Общинска банка от бизнесмена Любомир Павлов. Автор е на разследването защо цените на лекарствата у нас са в пъти по-високи от тези в съседните страни като работата й по този особено тревожен за обществото проблем бе отличена от Българския фармацевтичен съюз и министерството на здравеопазването. Следват разследванията за закриването на болницата в Девин и Белодробната болница "Кудоглу" в Пловдив. Продължава и работата й по проверката на офшорните фирми на президента Росен Плевнелиев като на този етап разследването стана повод за проверка на НАП относно дейността на фирма "Линднер", управлявана от Росен Плевнелиев в предишното му битие на предприемач и бизнесмен. "Участвам в турнето "България без цензура", защото у нас на хората с власт нищо "не залепва", т. е. налице е "тефлонизиране" на престъпността. Не може в един момент и от дадено ниво нагоре журналистите да пипнем и да разследваме там. Държавните позиции, особено тези на най-висше ниво, се оказват перфектното алиби, което спасява тези хора от преследване в това, което са правили през годините. Ако в Чехия органите на реда влязоха в Парламента и арестуваха заподозрените лица, то нещата у нас са много различни и в дисонанс."


Диана Радева - репортер TV7:

"Работя в новините от 11 години. Това винаги е била мечтата ми в професионален план. Вярвам в мисията и ценностите на обективната журналистика. В TV7 съм от март 2011-та. Като специален кореспондент имам шанса да съм на най-интересните места и да срещам изключителни личности. В TV7 отговарям за работата на президента и правителството. Това, което истински ме вълнува обаче, е да разказвам човешките истории и да давам думата на онези, които никой не иска да чуе. Имах шанса да специализирам в CNN в Атланта, Вашингтон и Лондон, както и да се включвам за CNN от България. Отразявах терористичната атака в Бургас, наводненията в с. Бисер, протестите в Македония, разказах много истории на хора, които търсят справедливост и достоен живот. Винаги съм вярвала, че телевизията трябва да е при хората. Според мен, това е и основната цел на кампанията "България без цензура" - да даде думата на тези, които са загубили надежда, че нещо ще се промени, както и на онези, които не са популярни, но са достойни за уважение."

програма на турнето
Ноември
06.11
София
07.11
Криводол
08.11
Белоградчик
09.11
Русе
10.11
София