Камелия Александрова
Длъжност: Водещ

Камелия Александрова завършва журналистика и има богат професионален и международен опит по специалността.

„Няма случайни неща в живота. Това е максимата, в която вярвам. Тя ме доведе и до журналистиката. Още като дете ме избраха да участвам в детски мюзикъл, който се излъчваше по БНТ. Тогава един режисьор ми каза: „Теб камерата те обича, да знаеш.“ Впоследствие, в училище наблегнах повече над книгите, за да кандидатствам право - желание на моя баща. Тайничко обаче подадох документи и за Журналистическия факултет, където ме приеха. Когато разбра, баща ми се обърна и ми каза – „Радвай се, щом искаш да хвърлят камъни по теб“. За мен обаче точно това е тръпката. Адреналинът, който ти дава живото предаване, каквито са новините, е неописуем за мен.“

Още в четвърти курс Камелия започва да работи в сутрешния блок на журналиста Александър Авджиев. На него дължи и първите си стъпки в дебрите на телевизионното майсторство. Работи от сутрин до вечер и успешно се учи от всичките си грешки, чрез които разбира, че именно телевизията е нейната страст и най-голяма любов.

Учи журналистика и документално кино в Държавния атински университет. Професията практикува в гръцката държавна телевизия ЕРТ, след което кандидатства за място в частен телевизионен канал, където започва като репортер. Много бързо става  водеща на новини и на социално предаване. След близо осем години там, решава да се върне отново в България и става водещ на централната емисия „Новини” в телевизия BBT.

От голяма помощ за професионалното й развитие е нейната специализация в американския FOX CHANEL. От там тя придобива свободното държане пред камера, а от дългогодишната си работа в Гърция взима усмивката. Всяко лято Камелия се зарежда и се наслаждава на слънцето, местната кухня и музиката в южната ни съседка.

Днес Камелия е водеща на новините по информационния канал NEWS7.

Турската полиция разгони нов протест
Полицията използва тази вечер сълзотворен газ и водни оръдия на централния площад Таксим в...
Изписаха първата дама на Франция
Валери Трирвильор, партньорката на президента на Франция Франсоа Оланд, която влезе в болница със...
В момента:
03:30
05:00
По-близо до истината: Космос. Съзнание. Бог
05:30
По-близо до истината: Космос. Съзнание. Бог
19 януари
София
В момента
Разкъсана облачност
4°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 1°C
Max: 11°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 1°C
Max: 12°C