Иван Боянов
Длъжност: Репортер

Роден съм в Манчестър, Великобритания и първите шест години от живота ми преминаха на Острова. Откакто се помня животът ми е пряко свързан със спорта, както и мечтата ми за развитие в тази област. Тренирал съм плуване, ски и сноуборд, но безспорно голямата ми страст е футболът.

Завърших средното си образование с ясната цел да търся развитие  в областта на спортната журналистика. И наистина беше сбъдната мечта, когато започнах работа в TV7. Имах невероятната възможност да започна в спортната редакция на една от водещите национални телевизии в България. Оттогава телевизията е моят втори дом.

Работата ми като спортен журналист ми даде възможността да се наслаждавам ежедневно на професията и в същото време да развия много ценни умения и качества. Работил съм като репортер, продуцент, коментатор и водещ. Имам привилегията да работя с фантастичен екип от мотивирани и опитни журналисти, които безрезервно са ме подкрепяли и обучавали.

Правил съм интервюта както с голяма част от най-известните български спортисти, така и със световни величия като Рони О'Съливан, Себастиан Льоб, Лотар Матеус и други.

През 2010 г. завърших и курс по журналистика при проф. Кент Колинс, който е председател на Факултета по радио и телевизия в Училището по журналистика в Мисури. През 2014 г. бях избран от МОК като единствения българин, един от четиримата в Европа и 30 в света, който да вземе участие в програма за обучение на млади журналисти на младежките Олимпийски игри в Нанджинг. Най-важното за един добър журналист, според мен, е да знае как да осъществи контакт със зрителя и да знае коя новина е важна за него.