Всяка събота, 13:30 - 14:30

София става по-цветна с Холи

Рейтинг:
3 0
Фестивалът на цветовете се провежда за пръв път у нас и съвпада с началото на лятото

На 21 юни 2014 г. София ще избухне в цветове и ще отпразнува за първи път Холи – Фестивалът на цветовете. Популярната индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото, ще пристигне в България специално за най-дългия ден на годината и ще събере жителите и гостите на столицата на стадион "Академик".

Холи е фестивал, с който Индия отбелязва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. Традицията се чества всяка година в края на февруари или началото на март, когато млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало.

В София първото издание на Фестивал на цветовете ще съвпадне с края на пролетта и началото на най-светлия и топъл сезон – лятото, като в рамките на ден, от обяд до полунощ, ще омагьоса посетителите на събитието с невиждана смесица от цветове, музика, танци, инидийски обичаи, уъркшопи, атракции, фън зона и много други.

добави коментар