Всяка събота, 13:30 - 14:30

Адвокат и поетеса написаха книга във Facebook

Рейтинг:
9 0
Тиражът на "Абсурдни времена" непрекъснато се изчерпва

"Прилежен съм и аз, не сгъвам дрехи, не гладя, не простирам като теб, но галя те със дланите си меки, целувам теб – обичам само теб!"

Тези поетични слова са причина за едно много интересно запознанство във Facebook. Следва интересна и романтична комуникация единствено чрез стихове, от която се раждат цели 116 стихотворения, които впоследствие са събрани в книга "Абсурдни времена". Двамата съавтори се казват Маргарита Петкова и Добромир Банев.

Тя е известен автор - поет, преводач и публицист. Започва да пише още като ученичка, а първата й книга "Дива къпина" е издадена през 1983 г. Следват множество стихосбирки, награди и признания. Маргарита е автор и на текстовете за над 200 от най-популярните и обичани български песни. Определят я като автор със забележителен талант, игриво перо и невероятна ирония.

Добромир Банев е на 44 г. Роден е в красивия, люляков град Ловеч. Въпреки, че е избрал не толкова поетичната адвокатска професия, Добромир е лирична душа и истински чаровник. Споделя, че вярва в доброто и го търси във всеки човек, а любовта е вдъхновение както в живота, така и в поезията. Първата му книга "Еднакво различни" излиза през 2011 г. 

Под неговото перо също са минали множество текстове за поп песни превърнали се в хитове. Първата част на книгата "Абсурдни времена", която е събрала кореспонденцията на авторите като един диалог между ТОЙ и ТЯ имаше няколко издания и огромен за България тираж през изминалата 2013 г.

Любопитното е, че двамата се запознават лично едва след излизането на книгата. Съавторите са благодарни на издателя си Лъчезар Минчев, както и на хилядите си читатели, които в тези абсурдни времена продължават да си купуват книги с поезия.

Най-четени
В момента:
Мегастроежи
01:40
Наука за половете
02:30
03:20
Безсмъртните
04:15
Еволюцията на огнестрелните оръжия