понеделник - петък, 19:30 - 20:00

"Шифърът на Акила" в NEWS7

Рейтинг:
12 0
Как успява една изключително богата италианска семейна фирма във времена на икономическа криза

Най-скъпата писалка в света беше продадена през 2010 г. в Пекин за рекордната сума от 6,3 млн. евро. Парите отидоха в полза на благотворителна организация в помощ на деца, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Специален гост в предаването "Въпрос на гледна точка" по NEWS7 беше Джузепе Акила – изпълнителен директор на компанията производител на легендарните писалки.

Всеки световно известен продуцент, филмова звезда, спортист, финансист или просто ценител на произведенията на изкуството притежава в колекцията си поне един от инструментите за писане на Акила. Много от тях са произведени в лимитирани серии, често от злато. Сред звездните клиенти са Силвестър Сталоун, Майкъл Джексън, Ева Лонгория, Мохамед Али, компанията Montegrappa е изработвала писалки и за много папи. Фирмата се занимава активно с благотворителност, за да споделя успехите си с нуждаещите се по света.

Джузепе Акила разказа как е поставено началото на вековната семейна традиция, датираща от 1912 г. Кои са приятелите на една от най-популярните в света италиански фамилии, какви са техните принципи и защо семейният бизнес е съставна част от бъдещето на обединена Европа? Чуйте ексклузивното интервю на Стойчо Керев.

добави коментар