понеделник - петък, 19:30 - 20:00

Небесните цивилизации

Рейтинг:
67 1
Коментар на проф. Бойко Рангелов

Вече не е невъзможно да вярваме, че някъде в миналото по-висша извънземна цивилизация е пратила свои космонавти на планетата Земя. Всъщност мнозина популярни писатели предполагат, че древни артефакти като пирамидите и гигантските каменни скулптури са дело на посетители от друга планета.

Дори самите древни народи са вярвали, че на земята са идвали по-висши същества от небето – древните богове. Ако такива същества наистина са идвали на земята – как са дошли, откъде са дошли и какво са правили по време на престоя си, коментирахме в студиото на "Въпрос на гледна точка" по NEWS7 с проф. Бойко Рангелов.

Teddy
Teddy
Разбира се че религията помага за високото осъзнаване на човека и придобиване на щастие.Но това само ако следваме писанията а не интерпретацията на хора използващи фрагменти от писанията за да властват.
Димитър
Димитър
Здравейте!За да стане някакъв диалог а не това,което гледаме в момента монолог(понеже вие с професора сте на едно и също мнение) ще бъде добре да поканите и представител от страна на църквата.Добър избор на представители от страна на църквата би бил проф.Димитър Киров или проф.Ивайло Найденов -преподаватели в богословски факултет.Препоръчвам тях понеже са ми преподавали и знам,че са широко скроени , с много богата обща култура и нестандартно мислещи преподаватели. Сигурен съм,че ще се получи доста добре.Поздрави!:)
Училище
Училище
Един е основният въпрос - границите на науката и прекрачването им към територията на псевдонауката или казано по-друг начин: Кое всъщност е истинно? Конкретно вжнимавайте повече с подхвърлянето на периоди, кога преди колко време е станало това и онова с човечеството. С най-малката оценка на време - преди 11 хил. г. - сте около границата, а с другите определено потънахте навътре в псевдонауката и общите приказки, "научни" митове и легенди. А иначе в този смисъл истинската наука и истинската религия не могат да си противоречат и съответно голямата част от религиите са фалш, суеверие, суетно вярване, меко казано.
преглед на всички коментари (5)
Най-четени
В момента:
Египетската империя
05:05
Светът след 50 години
06:00
Секретни мисии
07:10
Секретни мисии