Powered by Nostrabet
понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Народът събра 900 хил. лв. за Варна и Добрич

Рейтинг:
1 0
Сметките и телефонният номер обаче ще останат отворени за дарения

Днес ще заседава Общественият съвет, който трябва да разпредели средствата, събрани в помощ на пострадалите от водната стихия във Варна и Добрич. Това заяви председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров.

Той допълни, че сумата вече е надминала 900 хил. лв., но банкова сметка, онлайн даренията и номер 1466, на който можете да изпратите есемес, са все още отворени и ще останат така дълго време, защото възстановяването на щетите от потопа е трудно и продължително.

Давам гаранция, че до един лев – всички средства ще бъдат доставени на хората, БЧК няма да задържи стотинка от даренията, увери гражданите Григоров.

Хората имат нужда от реална подкрепа за възстановяване на къщите, саниране, мебелиране. В момента се правят оценки на щетите, за да се знае от какви ремонти и електроуреди има нужда, допълни още председателят на БЧК.

Относно въпроса за болницата в Стара Загора, която е пред фалит, той заяви, че е време държавата да развърже кесията и да помогне на хората в здравното заведение.

Най-четени