Powered by Nostrabet
понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Над 85 хил. лв. в сметката на БЧК за 6 часа

Рейтинг:
3 0
Обещаваме пълна прозрачност при изразходването на дарените средства, заявиха от организацията

Българският народ отново показа много голяма съпричастност и че в неговата ценностна система съществува понятието милосърдие. Това заяви в предаването NEWSROOM по NEWS7 директорът на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров. Само за шест часа по сметката на БЧК са постъпили над 85 хил. лв., като това не включва дарителските SMS-и които се отчитат отделно.

В понеделник, 23 юни, БЧК организира обществен съвет, за да може да бъде проследено и показано прозрачно как се изразходват дарените средства.

Осигурен е подслон за бедстващите хора в Североизточна България. БЧК е отворил своите бедствени складове и помага на пострадалите. Във Варна са открити два пункта, където служители и доброволци на БЧК раздават храна, чай и медикаменти.

От Велинград и Девня пътува питейна вода, осигурена от корпоративни партньори на БЧК. Именно от вода е най-острата нужда на бедстващите хора в Североизточна България. Две големи търговски вериги приготвят хранителни пакети за пострадалите, които в събота (21 юни) също ще заминат.

Активиран е и краткият номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена от 1 лв. Вижте как още можете да помогнете на бедстващите райони.

Екипът на TV7 и NEWS7 се извинява за влошеното качество на записа при прякото включване от Координационния център на БЧК.

Най-четени
В момента:
Екстремни експедиции
14:10
Световен пътешественик