4 години затвор за убийството на студента Марио

Рейтинг:
0 0
Илко Радев ще плати на родителите и по 200 хил. лв. кръвнина

Четири години получи Илко Радев за убийството на своя съквартирант Марио Данчев през февруари 2012. Това реши преди минути СГС. Илко трябва да плати и по 200 хил. лв. кръвнина на родителите на убитото им дете.

Илко Радев беше обвинен за убийството на 19-годишния Марио Данчев в Студентски град при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Марио беше наръган от своя съквартирант в блок 23 на 29 февруари 2012 г. при пиянски скандал.

До фаталната развръзка се стигнало, след като Марио, близнакът му Мартин и техният приятел Владимир Борисов се прибрали пияни от дискотека. Скарали се със съквартиранта на близнаците Илко Радев, разпрата стигнала до бой, а накрая и до убийство.

Преди три години в защита на Илко Радев се обявиха десетки негови съученици, учители и приятели от Добрич. Те организираха мирно шествие през центъра на града.

На 2 март 2012 г. съдът пусна под парична гаранция 19-годишния Илко Радев. Впоследствие прокурорът промени обвинението и на младежа беше повдигнато обвинение за умишлено убийство, но при превишаване пределите на неизбежна отбрана.

При едно от съдебните заседания в залата бяха показани кадри от охранителните камери на общежитието от нощта на убийството. На записите се вижда как момчетата се обаждат на полицията след инцидента и дори посрещат полицаите. Едно от тях има кръв по тялото и ръцете.

Очаквайте подробности в централните емисии на TV7 и NEWS7!

По-малко болници от догодина
По-малко болници от догодина. Това ще се случи, ако бъдат приети предлаганите промени в Закона за...
Въвеждат гъвкаво работно време
Нови правила за работното време. Работещите в сферата на услугите, администрацията и IT сектора ще...
Военните и полицаите готови с оставките (ОБЗОР)
Възрастта за пенсиониране на военните и полицаите да е не повече от 50 години, настояват...
Кръстиха кралското бебе на всички баби
Шарлот Елизабет Даяна. Това е името на второто дете на кралското семейство на принц Уилям и Кейт...
Поредно безумие! Стълб стърчи на шосето!
Стълб стърчи в средата на пътното платно, водещо към Музея на киселото мляко в трънското село...