Ваксина причини смъртта на 3-месечно бебе?

Рейтинг:
3 1
Източник: sxc.hu
Специалист коментира, че фаталният изход е заради грип

"Здравейте, казвам се Павлина Стефанова. От град Стара Загора съм. Случи ми се най-лошото нещо на света - почина бебенцето ми". Така започва покъртителния разказ на 38-годишната Павлина, майка на три деца. Според жената най-вероятната причина за това е поставена ваксина.

"В страната се правят около 500 хил. ваксини всяка година. Раждат се около 65 хил. бебета, като на всяко се правят по четири. Ако има постваксинални усложнения, те стават на втория или третия ден", каза в студиото на "Добро утро, България" д-р Атанас Мангъров, началник на детското отделени в "Инфекциозна болница-София".

Хомеопатът Геновева Георгиева обаче му опонира, с данни от изследвания, които доказват, че смъртта от усложнения след ваксинация може да настъпи и години след поставянето на ваксината. "Не може да се приема, че всичко, което се случва на едно дете, е заради ваксините", защити тезата си Атанас Мангъров.

Той припомни, че в момента в цялата страна има епидемия от грип. "Когато е правена ваксината на детето, в Стара Загора не е имало още обявена епидемия и е имало предпоставки за правене на ваксината. Причината за смъртта най-вероятно е грип", убеден е специалистът.

По думите му ваксините се правят на клинично здрави хора, защото те имат странични ефекти и не е приемливо да се наслагват със симптомите на самата болест. "Ваксини се бият, защото в противен случай децата ще се разболяват", отговори Мангъров на въпроса на Геновева Георгиева "защо се бият ваксини".

Хомеопатът обаче контрира, че нашата имунна система е много здрава. "Ако болестите ни застигнат в ранна детска възраст, те се карат по-леко. Вероятно ваксините са изиграли своята положителна роля, но имат множество странични ефекти", каза Геновева Георгиева.

В разговора се включи и Христина Живкова, председател на група във Facebook, която е озаглавена "За или против ваксините". "Направихме тази група, защото има голям проблем в факта, че ваксините в България са задължителни", твърди Живкова. Тя е убедена, че сериозните странични реакции от ваксини не се регистрират и излиза, че ги няма. "На сайта на Световната здравна организация (СЗО) може да се прочете, че такива странични ефекти има. Дори и на листовките го пише", припомни Христина Живкова.

Аргументите "за" и "против" ваксините чуйте от гостите в "Добро утро, България".

добави коментар
С количка по улиците на Варна: мисията невъзможна
Майки с бебета и хора в инвалидни колички протестираха днес пред общината във Варна. Те искат...
Обраха дамската чанта на учителка пред учениците й
Неизвестен мъж е нахлул във варненско училище и задигнал портмонето от дамската чанта на една от...
14 април
София
В момента
Облачно
15°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 17°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 6°C
Max: 13°C
14 април
На този ден през 1929 г. в Монако се провежда първото Гран при на Монте Карло, което и до днес превлича феновете на автомобилните спортове с блясъка...